Werkwijze

Onze werkwijze bij Expierience Zorg

Hieronder laten we je stap voor stap zien hoe het werkt van aanmelding tot afsluiting en nazorg voor alle betrokken partijen

1. Aanmelden 

Ouders, hulpverleners of jongeren zelf kunnen zich eenvoudig aanmelden via onze website of door ons te bellen. Na de aanmelding nemen wij binnen enkele dagen contact op om een eerste kennismaking te plannen.

Uitsluitingscriteria of contra indicatie

Het is belangrijk om te weten dat er ook bepaalde uitsluitingscriteria zijn. Deze bepalen wie geen gebruik kan maken van onze diensten. We communiceren deze criteria duidelijk om eerlijk en objectief te bepalen wie we wel en niet kunnen helpen, zodat onze ondersteuning effectief en passend is. Onderaan deze pagina kun je er meer over lezen.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar beter kennen. We bespreken de hulpvraag, de verwachtingen en geven uitleg over onze werkwijze. Dit gesprek is vrijblijvend en bedoeld om te bepalen of er een klik is en of wij de juiste ondersteuning kunnen bieden.

3. Intakegesprek

Als we na het kennismakingsgesprek besluiten om samen verder te gaan, plannen we een intakegesprek. In dit uitgebreide gesprek verdiepen we ons in de situatie van de jongere. We bespreken de achtergrond, huidige problemen en stellen samen doelen op. Dit gesprek helpt ons om een goed beeld te krijgen van wat er nodig is.

4. Plan van Aanpak

Op basis van het intakegesprek stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Dit plan bevat concrete doelen en stappen die we samen met de jongere zullen nemen. We maken hierbij gebruik van verschillende methodes en trainingen die passen bij de behoeften van de jongere.

5. Start van de Begeleiding

Met het plan van aanpak als leidraad starten we de begeleiding. Dit kan variëren van individuele coaching, groepstrainingen, sport- en spelactiviteiten tot specifieke therapieën. We hebben regelmatig contact met de jongere en evalueren de voortgang samen.

6. Evaluatiegesprekken

We houden regelmatig evaluatiegesprekken om te bespreken hoe het gaat en of er aanpassingen nodig zijn. In deze gesprekken betrekken we ook ouders en eventuele andere betrokkenen, zoals school of hulpverleners. Zo zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte is en we samen naar de beste resultaten werken.

7. Afsluiting en Nazorg

Wanneer de gestelde doelen zijn bereikt, sluiten we de begeleiding af met een eindgesprek. We bespreken de resultaten en geven tips voor de toekomst. Indien nodig bieden we nazorg of plannen we vervolgafspraken om de jongere te blijven ondersteunen.

231221_jeugdzorg_cnv_cp_24-1
231221_jeugdzorg_cnv_cp_25
231221_jeugdzorg_cnv_cp_36

Criteria Contra Indicatie

Personen die behoren tot een andere doelgroep dan waar de organisatie zich op richt, zoals volwassenen ouder dan 30 komen mogelijk niet in aanmerking voor de diensten. 

Personen die geen behoefte hebben aan coaching, begeleiding of ondersteuning, of die al voldoende ondersteuning ontvangen van andere bronnen, kunnen worden uitgesloten.

Personen met ernstige psychiatrische problemen die specifieke expertise of intensieve zorg nodig hebben die niet binnen het bereik van de organisatie valt, kunnen worden uitgesloten.

Personen die zich regelmatig bezighouden met agressief gedrag, zoals fysieke of verbale agressie jegens anderen, kunnen worden uitgesloten van de diensten van de organisatie. Dit omvat ook personen die een significant risico vormen voor de veiligheid van zichzelf of anderen vanwege hun agressieve gedrag. Het doel van de organisatie is om een veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor alle cliënten en medewerkers, en agressief gedrag kan dit doel ondermijnen. Personen die agressief gedrag vertonen, kunnen worden doorverwezen naar gespecialiseerde diensten of programma's die beter zijn uitgerust om met dit gedrag om te gaan en passende ondersteuning te bieden.

Personen die betrokken zijn bij criminele activiteiten, zoals geweldsmisdrijven, diefstal, vandalisme of drugshandel, kunnen worden uitgesloten van de diensten van de organisatie. Het doel van de organisatie is om een positieve omgeving te creëren die gericht is op groei, ondersteuning en ontwikkeling van cliënten. Personen die betrokken zijn bij criminele activiteiten kunnen een risico vormen voor de veiligheid en welzijn van andere cliënten en medewerkers, en kunnen het doel van de organisatie ondermijnen. Personen die betrokken zijn bij criminele activiteiten kunnen worden doorverwezen naar passende instanties voor gerechtelijke interventie, rehabilitatie en ondersteuning bij hun gedrag.

Personen wiens waarden en doelstellingen niet overeenkomen met die van de organisatie, kunnen worden uitgesloten als het waarschijnlijk is dat zij niet zullen profiteren van de diensten of niet goed passen binnen het programma.

Personen die buiten het werkgebied van de organisatie wonen of verblijven, kunnen worden uitgesloten van de diensten vanwege logistieke of praktische redenen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Experience Zorg biedt specialistische jongerencoaching, begeleiding en training aan in verschillende regio's van Noord-Holland. Bijvoorbeeld op Texel en in plaatsen zoals Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Haarlemmermeer. Onze beschermd wonen locaties zijn in Den Helder en Julianadorp. Heb je een vraag of heb je hulp nodig? Je kunt ons een email sturen, bellen of het contactformulier gebruiken. Wij helpen je graag verder.

Meld je nu aan